عمل بینی نوعی عمل جراحی زیبایی است که برای ترمیم و اصلاح عیوب ظاهری بینی و زیباسازی آن انجام میشود، به گونهای که ضمن حفظ فیزیولوژی و عملکرد بینی، ظاهر و شکل آن نیز زیباتر و مناسبتر شود. خوب است قبل و بعد از عمل بینی برخی نکات مهم را باید بدانید و با عوارض عمل بینی استخوانی و گوشتی آشنا شوید.
جراحی زیبایی بینی
جراحی بینی یکی از رایجترین و شایعترین نوع از جراحی پلاستیک و زیبایی میان زنان و مردان ایرانی محسوب میشود که اگر چه با هدف زیبایی و داشتن ظاهری متناسب میان مردم باب شده، اما در صورتی که این جراحی با همراهی و مشاوره یک متخصص پوست و جراح زیبایی با تجربه انجام شود.
اگر تصمیم دارید بینی خود را جراحی کنید و تغییری اساسی در ظاهر خود به وجود آورید، پیشنهاد می کنیم پیش از هر اقدامی توصیه های زیر را جدی بگیرید. در ادامه درمورد همه نکاتی که باید قبل و از بعد از جراحی بدانیم، صحبت میکنیم.
سن مناسب برای جراحی زیبایی بینی
در جراحی بینی محدودیت سنی مشخصی وجود دارد و توصیه میشود قبل از سن تعیین شده این عمل انجام نشود چراکه میتواند مشکلاتی را برای افراد به همراه داشته باشد. سن عمل جراحی زیبایی در دختران از سن 15 سالگی ودر پسران از سن 17 سالگی به شرط رشد کامل جسمی وفکری وداشتن انگیزه کافی فرد امکانپذیر است.
چه کسانی نباید عمل جراحی انجام دهند؟
عمل جراحی پلاستیک و زیبایی بینی در اطفال، افراد مسن و کسانی که بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای خونی، عیوب انعقادی و امراض ناتوانکننده مزمن، عفونتهای حاد، بیماریهای روانی و قلبی شدید دارند، ممنوع است.
چه کسانی به جراحی بینی نیاز دارند؟
تقریبا 27 درصد به جراحی بینی نیاز دارند، البته به خود شخص بستگی دارد. مواردی مثل کجی بینی، بزرگی یا قوز بینی، انحراف بینی، یا زائدهای در بینی داشته باشد.
عمل جراحی بینی به چند روش صورت میپذیرد؟
برای عمل جراحی بینی دو روش کلی وجود دارد: روش بسته و روش باز. در روش بسته هیچگونه برش جراحی از خارج بینی داده نمیشود و کلیه برشهای جراحی از داخل بینی است، در نتیجه جای هیچ بخیهای در ظاهر بینی نخواهیم داشت.
در روش باز، برش جراحی از روی پوست جلو بینی داده میشود. چه در روش باز و چه در روش بسته پس از انجام برشهای جراحی پوست بینی از سطح استخوانها و غضروفهای بینی جدا میشود تا جراح بتواند تغییرات لازم را روی آن انجام دهد. سپس در صورت لزوم قوز بینی برداشته میشود و قسمت استخوانی بالای بینی تراشیده و باریک میشود.
پس از آن غضروفهای نوک بینی نیز در صورت لزوم اصلاح میشوند، به نحوی که عیوب بینی برطرف شوند و بینی زیباتر شود و متناسب با شکل صورت شخص باشد. هر یک از این دو روش نکات مثبت و منفی خاص خود را دارد و در انتخاب هر یک از آنها سلیقه و مهارت جراح و معیارهای متعددی دخالت دارد.
مزیت جراحی بینی به روش بسته:
زمان عمل کوتاهتر است.
برش پوستی در ناحیه کلوملا را ندارد.
تورم بعد از عمل کمتر است.
مزیت جراحی بینی به روش باز:
دید بهتر جراح
توانایی برای انجام عمل در بینیهای مشکل
سهولت در گذاشتن گرافتهای غضروفی و استخوانی یا پروتزها
تفاوت عمل بینیهای گوشتی و بینی غیر گوشتی
در بینیهای گوشتی پوست عضلات ضخیم و چربی درون آن زیاد بوده و بر خلاف بینیهای غیر گوشتی غضروفی نازک و ضعیف دارند.
عمل بینی استخوانی
بینیهای غیر گوشتی به دلیل مستحکم بودن غضروفشان با عمل جراحی تغییر شکل بیشتری نسبت به بینیهای گوشتی پیدا میکنند و تغییرات پایدارتری دارند. در عمل بینیهای گوشتی در حد انتظار ظریف و قلمی نمیشوند، برای پایدار بودن تغییرات در جراحی بینیهای گوشتی و مستحکمتر شدن غضروف آنها بهتر است از پیوندهای غضروفی استفاده شود.
عوارض عمل بینی استخوانی
ورم بینیهای غیرگوشتی بعد از عمل به مدت 9 ماه تا یک سال ادامه پیدا میکند، در حالی که این زمان در بینی های غیرگوشتی بین 18 تا 24 ماه است و ممکن است در مواردی منجر شود تا گوشت اضافه به وجود آید، که برای جلوگیری از آن به بیماران کورتون تزریق میشود.
آیا عمل بینی استخوانی با لیزر امکان پذیر است؟
لیزر بینی هیچ جایگاهی در عمل بینی ندارد. بعضی از افراد برای اصلاح قوز بالای بینی به فرو رفتگی دو طرف قوز بینی ژل تزریق میکنند و بدین ترتیب بالای بینی صاف میشود که این شیوه موقت بوده و بعد از مدتی بینی به حالت قبلی خود باز میگردد.
عوارض عمل بینی های گوشتی
عوارض جراحی زیبایی بینیهای گوشتی بیشتر از بینیهای غیر گوشتی است. به بیان دیگر برای جلوگیری از عوارض جراحی که از جمله آن میتوان به مشکلهای ظاهری نظیر افتادگی بینی و کوچک شدن بیش از حد آن و همچنین اختلالهای تنفسی اشاره کرد، بهتر است بیماران از مراجعه به افراد غیر متخصص بپرهیزند و در انتخاب جراح خود دقت کنند.یکی از راههای متداول و خوب برای اینکه بیماری متوجه شود که آیا کاندید مناسبی برای جراحی بینی هست یا خیر، پیشنهاد میشود یک جلسه مشاوره با یک جراح متخصص واجد الشرایط داشته باشند تا آن جراح بینی با بررسی سابقه پزشکی و ویزیت پوست و وضعیت بینی از آمادگی ذهنی بیمار و با هدف زیبایی شناسی آگاهی یابد و در صورت لزوم جراحی بینی رو توصیه نماید.
نکات قبل از جراحی بینی
آسپرین و داروهای مشابه آن مانند پروفن دستکم دو هفته پیش از عمل نباید مصرف شوند زیرا تمایل به خونریزی را افزایش میدهند.
در صورت سرماخوردگی ویروسی لازم است عمل جراحی به مدت چند هفته به تعویق بیفتد.
هدف هر عمل زیبایی بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی کامل و مطلق.
دو هفته قبل و بعد از عمل جراحی نباید سیگار کشید.
8 ساعت قبل از عمل نباید چیزی خورد.
در صورت مصرف داروهای گیاهی باید با پزشک خود مشورت کنید.
نکات بعد از عمل جراحی زیبایی بینی
در 24 ساعت اول پس از عمل بینی بهتر است در جهت کاهش تورم دور چشم از کیسه یخ روی چشمها استفاده شود.
طی چند هفته پس از جراحی بینی برای بهتر شدن تنفس میتوان روزانه در چند نوبت با محلول سرم نمکی، داخل بینی را شستوشو داد.
تا دو هفته پس از عمل زیبایی بینی سعی شود از تخلیه ترشحات بینی با فشار خودداری شود.
رفتن به مسافرت بعد از 5 تا 7 روز بعد از عمل بلامانع است.
در هفتههای اول پس از عمل لازم است از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری شود.
طی روزهای اول پس از عمل جراحی بینی از هرگونه ضربه به بینی باید پرهیز شود. بهعنوان مثال هنگام خواب باید طاق باز خوابید.
هنگام خوابیدن سعی شود نیمتنه بالاتر از پاها قرار گیرد تا ورم کمتری در ناحیه صورت ایجاد شود.
در هفتههای اول پس از عمل بینی لازم است از فعالیتهای بدنی شدید و ورزشهای سنگین اجتناب شود.
از خوردن غذاهایی که به جویدن طولانی نیاز دارند در هفتههای اول باید پرهیز شود.
در هفته اول پس از عمل سعی شود عطسه با دهان باز انجام شود و از حرکات شدید صورت هنگام خنده و نیز از گریه اجتناب شود.
شستن صورت یا حمام کردن به شرطی که پانسمان روی بینی خیس نشود بلامانع است.
استفاده از لنزهای تماسی چشم و مواد آرایشی روز بعد از عمل بلامانع است.
آیا نتیجه جراحی بینی مشخص است؟
قبل از عمل جراحی بینی نمیتوان بهطور دقیق اعلام کرد که بینی بعد از جراحی به چه شکل در خواهد آمد چراکه عوامل زیادی در این امر دخیل هستند. ازجمله کیفیت پوست بینی یکی از فاکتورهای اصلی تعیینکننده نتیجه نهایی عمل بینی است. غیر از پوست، تبحر و تجربه جراح هم میتواند در این زمینه دخیل باشد.
آیا دفعات انجام جراحی بینی محدودیت دارد؟
آیا دفعاتی که میتوان اعمال جراحی بینی انجام داد،محدودیت دارد؟ پاسخ: خیر. اما مطمئنا هر چه بینی دفعات زیادتری عمل شود احتمال عارضه زیادتر خواهد داشت. اما این بدان معنا نیست که افراد در صورت وجود مشکل و اختلالات شدید عملهای بعدی را انجام ندهند، زیرا اگر عمل با دقت، با حوصله و تکنیک مناسب انجام شود، میتواند نتایج قبلی را بهبود دهد.
- ۹۸/۰۷/۰۵