چشم ،گوش ، حلق و بینی (مراقبت و درمان)

آشنایی با بیماری ها ، مراقبت و درمان از چشم ،گوش ، حلق و بینی

چشم ،گوش ، حلق و بینی (مراقبت و درمان)

آشنایی با بیماری ها ، مراقبت و درمان از چشم ،گوش ، حلق و بینی

  • ۰
  • ۰

امروزه حتی دیدن یک تلویزیون سیاه و سفید برای چند ساعت هم سخت است. حال فرض کنید برای سال‌ها مجبور باشید به شکل نادرستی رنگ‌ها را تشخیص داده یا به‌طور کلی رنگ‌ها را نبینید.یکی از بیماری‌هایی که در بعضی انسان‌ها به‌وجود آمده و مشکلاتی را برای آنها به همراه داشته، کور‌رنگی است البته این نکته حائز اهمیت است که کور‌رنگی به معنای وجود دو رنگ سیاه و سفید یا طیفی از آنها نیست بلکه ممکن است در بعضی موارد حتی فرد مورد نظر در دیدن رنگ خاصی با مشکل مواجه باشد.این بیماری هر‌چند در زن‌ها کمتر دیده شده، اما آمار نشان می‌دهد که هشت درصد از مرد‌ها به آن مبتلا بوده و از کوررنگی رنج می‌برند.محققان سال‌هاست سعی دارند با دستیابی به روش‌های نوینی در زمینه جراحی چشم کور‌رنگی را از بین ببرند، اما تا‌کنون موفق به این کار نشده‌اند.با وجود این امر بتازگی محققی ایرانی به نام مارک چنگیزی توانسته عینکی را طراحی کند که قادر است مشکل کور‌رنگی بعضی مبتلایان به این بیماری را برطرف کند؛ عینکی که با قیمتی مناسب به بازار عرضه شده و اکنون در اختیار تعداد زیادی از بیمار‌ها قرار گرفته است.

این بار قصد داریم به روند شکل‌گیری و نحوه عملکرد عینکی بپردازیم که این محقق ایرانی موفق به طراحی آن شده است.

احساسات رنگارنگ

پروفسور چنگیزی که در شرکت «2AI Labs»  مدیریت بخش شناخت انسانی را برعهده دارد، در ابتدای کار قصد داشته با طراحی این عینک به نکته دیگری دست پیدا کند.

طبق گفته‌های وی یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های بروز احساسات در بدن انسان مربوط به جریان و گردش خون می‌شود.بسیاری از احساس‌های نمایان شده از طریق صورت به‌وسیله انتقال خون و حجمی ‌از اکسیژن در زیر پوست صورت انسان شکل می‌گیرد.همین امر این شرایط را به‌وجود می‌آورد که با ایجاد یک دید مناسب، میزان این خون و اکسیژن موجود را سنجیده و درک درست‌تری از احساسات افراد مختلف داشت.این در حالی است که بخش عمده‌ای از شکل‌گیری احساسات مختلف به وسیله دیدن و شناخت رنگ‌ها به وجود می‌آید.این‌که انسان می‌تواند رنگ‌های بیشتری را تشخیص دهد، درست در راستای توانایی بروز احساسات بیشتر است.طبق فرضیه و آزمایش‌هایی که انجام شده، هرکدام از حیوانات تنها قادر به درک طیف خاصی از رنگ‌ها هستند.این امر نه‌تنها ارتباط مستقیمی ‌با سیستم بینایی حیوان‌ها دارد بلکه یکی از کاربرد‌های مهم آن در نحوه زندگی و قابلیت تعامل با محیط نهفته است.به‌طور مثال حیوانی را درنظر بگیرید که اگر از دیدی مشابه با انسان بهره می‌برد به‌هیچ‌وجه نمی‌توانست غذای مناسبی را در محیط شلوغ جنگل پیدا کند.ال این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است به اصطلاح کور‌رنگی حیوان مورد نظر این امکان را برای آن به‌وجود آورد که میوه یا غذای خاصی را در محیط جنگل به شکل بهتری ببیند.این مورد نشان از این دارد که دیدن رنگ، روی تعامل موجودات زنده از جمله انسان تاثیر بسزایی دارد.

هدفی متفاوت اما نتیجه‌ای مهم

حال با در نظر گرفتن این نکته که پروفسور چنگیزی قصد داشته با این عینک احساسات انسان را بهتر درک کند، نه‌تنها در راستای اهداف پزشکی قدم برداشته بلکه به نوعی مشکل کور‌رنگی افراد خاصی را نیز برطرف کرده است.

پیشتر اشاره کردیم که تمرکز خون و اکسیژن در صورت هدف اصلی تحقیقات بوده. همین مورد دو فیلتر سبز و قرمز‌رنگ را در طراحی این عینک ملاک قرار داده است.

فیلتر‌هایی که برای تشخیص اکسیژن و خون به کار رفته و اکنون در راستای هدف دیگری کارساز شده‌اند. 

این دو فیلتر که Oxy Iso و Oxy Amp نام دارند به ترتیب برای تشخیص میزان خون و اکسیژن به کار رفته‌اند که ترکیب رنگی قرمز و سبز را تقویت می‌کنند.

این نوع از کور‌رنگی متداول‌ترین آن در میان بیماران اینچنینی بوده و درمان آن مطمئنا می‌تواند نقش بسزایی در بیماری‌های مرتبط با چشم ایفا کند.

در این میان تنها نکته قابل اشاره این است که استفاده از عینک‌های موجود که 190 پوند قیمت دارد، هر‌چند رنگ قرمز و سبز را تقویت می‌کند، اما در ادامه قابلیت تشخیص رنگ‌های آبی و زرد را دچار افت می‌کند.

چنگیزی توضیح داده که محققان شرکت «2AI Labs» با آزمایش روی بیماران مختلف به توانایی ساخت این عینک دست یافته و مطمئنا در آینده نیز می‌توانند مشکل به وجود آمده در تشخیص رنگ‌های دیگر را نیز به‌کلی حل کنند. 


  • ۹۸/۰۴/۱۵
  • احسان کاظمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی