چشم ،گوش ، حلق و بینی (مراقبت و درمان)

آشنایی با بیماری ها ، مراقبت و درمان از چشم ،گوش ، حلق و بینی

چشم ،گوش ، حلق و بینی (مراقبت و درمان)

آشنایی با بیماری ها ، مراقبت و درمان از چشم ،گوش ، حلق و بینی

  • ۰
  • ۰

آمبلیوپی یا تنبلی چشم حالتی است که در آن بینایی یک یا هر دو چشم بدون وجود ناهنجاری‌های ارگانیک و ساختمانی چشم کاهش می یابد. به منظور مطالعه روشهای درمان تنبلی چشم با طب سنتی و طب مدرن با ما همراه باشید.آمبلیوپی یا تنبلی، نوعی اختلال چشمی است که چشم به ظاهر سالم کودک را درگیر کرده و باعث اختلال دید طبیعی آن می‌ شود.به عبارت دیگر شاید ظاهر چشم سالم باشد اما دید کودک حتی اگر عینک داشته باشد هم کامل نیست. این حالت زمانی اتفاق می‌ افتد که تکامل بینایی در یک چشم به صورت طبیعی اتفاق افتاده، اما در چشم دیگر غیرطبیعی است.تنبلی چشم اغلب، فقط یک چشم را درگیر می‌ کند، اما در برخی مواقع ممکن است در هر دو چشم نیز اتفاق بیفتد و باعث ایجاد دید ناکافی در چشم راست و چپ شود.آیا تنبلی چشم قابل درمان است ، درمان تنبلی چشم با طب سنتی ، راه درمان تنبلی چشم ، تنبلی چشم تا چه سنی قابل درمان است ، درمان تنبلی چشم با طب سوزنی ، راههای درمان تنبلی چشم در کودکان ، درمان تنبلی چشم در بزرگسالان

درمان تنبلی چشم با طب سنتی 

درمان تنبلی چشم کودکان ، درمان تنبلی چشم بزرگسالان ، راه های درمان تنبلی چشم ، درمان تنبلی چشم در جوانان ، علائم تنبلی چشم در کودکان ، علائم تنبلی چشم در بزرگسالان ، علت تنبلی چشم در کودکان

مسیر بینایی از تولد تا ۹ سالگی تکامل می یابد و در دوران شیرخوارگی سرعت این تکامل افزایش پیدا می کند.

پس از پنج سالگی، هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به تعویق بیفتد، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کمتر می‌ شود به طوری که پس از هفت تا ده سالگی، درمان هیچ تاثیری در بینایی نخواهد داشت.

علت تنبلی چشم در کودکان و بزرگسالان

چند علت تنبلی چشم در کودکان و بزرگسالان آورده می شود.

تنبلی ناشی از عیوب انکساری (یعنی ضعیفی چشم که شامل نزدیک بینی، دوربینی وآستیگماتیسم می شود) : اگر دید هر دو چشم بسیار کم باشد، هر دو چشم و اگر تفاوت دید آنها زیاد باشد، چشم ضعیفتر نمی‌تواند تصویر واضحی از اشیاء دریافت کند و در نتیجه دچار تنبلی می شود.

تنبلی ناشی از انحراف چشم: لوچی یا انحراف چشم می‌تواند باعث دو بینی شده در نتیجه تصویر واضحی روی شبکیه تشکیل نشود. به این ترتیب مغز به تدریج برای حذف دو بینی ، تصویر چشم منحرف را حذف کرده و تنبلی چشم ایجاد خواهد شد.

تنبلی ناشی از اختلاف نمره دو چشم

اشکالات مادرزادی در ساختمان چشم، مانند آب مروارید و پایین افتادگی پلک، کدورت قرنیه و فاکتورهای ژنتیکی باعث می‌شود که چشم نتواند تصویر واضحی از اشیاء دریافت کند و به تدریج دچار تنبلی شود.

علائم تنبلی چشم در بزرگسالان و کودکان

از علائم تنبلی چشم در کودکان این است که در سنینی که کودک قادر به بیان مشکلات خود می‌ باشد ممکن است از ضعف بینایی، خستگی چشم و یا سردرد شکایت داشته باشد. اما در اغلب موارد کودک شکایتی ندارد.

از علائم تنبلی چشم در بزرگسالان این است که ممکن است علایم بیماری‌های مسبب تنبلی چشم نظیر انحراف چشم و آب مروارید منجر به تشخیص شوند.

از دیگر علائم تنبلی چشم در کودکان این است که زمانی که تنبلی چشم ناشی از عیوب انکساری باشد تشخیص آن مشکل است زیرا کودکان به راحتی توسط چشم دیگر می‌ بینند و کمبود دید در چشم بیمار را جبران می‌ کنند.

پیشگیری از تنبلی چشم

تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و چون بسیاری از این عوامل برای خانواده ها ناشناخته است، چشم همه کودکان باید حداقل سه بار قبل از دبستان در زمانهای مختلف (یعنی سه ماهگی، دو تا سه سالگی و ۵ تا شش سالگی) معاینه شود.

آیا تنبلی چشم قابل درمان است ؟ راههای درمان تنبلی چشم

– زمانی که تنبلی در نتیجه عیوب انکساری ایجاد شود اولین راه درمان تنبلی چشم تصحیح از طریق عینک خواهد بود و پس از آن باید کودک را به استفاده از چشم ضعیف وادار کرد که این کار معمولا با بستن چشم سالم برای هفته‌ها یا ماه‌ها صورت می گیرد.

– دیگر راه درمان تنبلی چشم در مواردی که تنبلی ناشی از عیوب انکساری است تجویز عینک یا لنز است که سبب وضوح تصویر در چشم معیوب خواهد شد. مواردی نیز که تنبلی ناشی از انحراف چشم است با جراحی و اصلاح انحراف قابل درمان است.

– تنبلی چشم تا چه سنی قابل درمان است ؟ بهترین سن برای درمان تنبلی چشم قبل از هفت سالگی است زیرا هنوز سیستم بینایی ثبات و استحکام لازم را پیدا نکرده و احتمال بیشتری وجود دارد که بینایی به حالت اول برگردد.

– در صورت تشخیص تنبلی چشم ، حتما تا پایان ده سالگی پیگیر وضعیت بینایی و تغییرات عیوب انکساری کودک باشید و اگر متخصص توصیه کرد چشم کودک را ببندید، طبق دستور او عمل کنید و چشم کودک را کمتر یا بیشتر از زمان تعیین شده نبندید.

– اگر تنبلی چشم درمان نشود، کاهش بینایی جدی و دائمی در چشم تنبل رخ می دهد، دید سه بعدی از بین می رود و اگر چشم سالم بیمار شود یا به آن آسیبی برسد، ممکن است فرد تا آخر عمر از بینایی ضعیف رنج ببرد.

– تنبلی چشم در صورتیکه در زمان مناسب تشخیص داده شود براحتی قابل درمان است.

– برای جلوگیری از تنبلی چشم، کودک باید بعد از تولد در زایشگاه توسط متخصص کودکان و در سنین ۳ تا ۴ ماهگی و ۲ تا ۳ سالگی توسط چشم پزشک معاینه شود.

– تماشای انیمیشن های سه بعدی با استفاده از عینک سه بعدی، می تواند یکی از راههای درمان تنبلی چشم در کودکان باشد.

– درمان تنبلی چشم با طب سوزنی نیز امکان پذیر است.منتها به منظور درمان تنبلی چشم با طب سوزنی فقط این امر را زیر نظر متخصص طب سوزنی با تجربه که سابقه درمان بیماران مشابه را داشته است پیگیری کنید.

درمان تنبلی چشم با طب سنتی

– بستن چند ساعته چشم تنبل و‌ نقاشی کردن بسیار مفید است.

– پرهیز محض از خوابیدن کودک برروی شکم

– به منظور درمان تنبلی چشم با طب سنتی حتما ابروان کودک را با روغن بادام شیرین با پایه بادام روزی سه بار چرب کنید.

– پرهیز از مواد غذایی با طبع سرد و خشک و سرد و تر به منظور درمان تنبلی چشم در بزرگسالان و کودکان ضروری است.

– پرهیز از دیدن نورهای تند و زننده

– پرهیز از پوشیدن لباسهای تیره

– خودداری از استفاده از عینک های قلابی

– شب هنگام آب و دوغ مصرف نکنید.

– از راههای درمان تنبلی چشم در کودکان این است که پشت سر یا همان تاج سر کودک را هر روز با یکی از روغن های کنجد اصل، بادام شیرین یا نارگیل یا فندق بمالید.

– جهت کمک به درمان تنبلی چشم در بزرگسالان و کودکان روزی چند دانه بادام شیرین مکیده شود تا مزاج دهان گرم گردد.

– تراشیدن موهای سر و پرهیز از نگاه کردن به خورشید و تلویزیون و رایانه از روشهای کمک به درمان تنبلی چشم کودکان و بزرگسالان است.

– جهت درمان تنبلی چشم کودکان و بزرگسالان مخلوط پودر آویشن و نمک را با هم در آب حل کرده یا روی غذا ریخته و اندک اندک میل شود. مهم این است که فقط با همدیگر مصرف شوند.

– به منظور کمک به درمان تنبلی چشم بزرگسالان و کودکان از پوشیدن کفش مشکی پرهیز کنید و به جای آن کفش و پیراهن زرد بپوشید.

– مصرف دمنوش رقیق آویشن یا جنسینگ یا دارچین به درمان تنبلی چشم بزرگسالان و کودکان کمک می کند.

– از راه های درمان تنبلی چشم این است که بیمار باید عضلات چشم خود را به این روش تقویت نماید. روزی سه قاشق شیره خرما بخورد، و همچنین چشم خود را ورزش دهد یعنی به سمت بالا و پائین و چپ و راست نگاه را بچرخاند و شبی دو عدد میوه شاه‌ بلوط بخورد.


  • ۹۸/۰۴/۱۲
  • احسان کاظمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی