چشم ،گوش ، حلق و بینی (مراقبت و درمان)

آشنایی با بیماری ها ، مراقبت و درمان از چشم ،گوش ، حلق و بینی

چشم ،گوش ، حلق و بینی (مراقبت و درمان)

آشنایی با بیماری ها ، مراقبت و درمان از چشم ،گوش ، حلق و بینی

  • ۰
  • ۰

نتیجه تصویری برای درمان کدورت چشم

قرنیه، قسمت شفاف جلوی کره چشم است که مثل شیشه پنجره، داخل چشم را از محیط خارج جدا می‌کند. وقتی که قرنیه، ساختار یا عملکرد خود را از دست می‌دهد و قادر به انجام اصلی‌ترین وظایف خود یعنی ایجاد تصویر مناسب روی شبکیه، عبور مناسب نور و حفاظت از بافت‌های داخلی چشم نیست، باید آن را با یک قرنیه دیگر جایگزین کرد.

قرنیه بخش مهمی از ساختار بینایی است که پرتوهای نور را به داخل چشم هدایت و آنها را روی پرده شبکیه متمرکز ‌کرده و از بافت‌های داخل کره چشم نیز محافظت می‌کند، به همین دلیل شفاف بودن قرنیه اهمیت زیادی در بینایی دارد.تاری شدید دید، کدورت قرنیه، درد، سرخی و التهاب‌های چشمی از مهم‌ترین علائم هشداردهنده‌ای است که بیمار را به سمت پیوند قرنیه هدایت می‌کند و با وجود آن که، درمان بسیاری از افرادی که دچار بیماری‌های خاص چشمی، خشکی بسیار شدید چشم یا اختلالات شدید قرنیه هستند به پیوند قرنیه وابسته است، اما در برخی از بیمارانی که نیاز به پیوند قرنیه دارند، می‌توان با استفاده از نوعی لنز خاص عمل پیوند را به تعویق انداخت.

 «در بسیاری از بیمارانی که داوطلب پیوند قرنیه هستند، جایگزینی قرنیه بهترین و موثرترین روش درمانی تلقی می‌شود و فقط در برخی از بیمارانی که مبتلا به قوز قرنیه هستند و قرنیه شفافی دارند، می‌توان از نوعی لنزهای خاص استفاده کرد و تا مدتی عمل پیوند را به تعویق انداخت.

پیوند قرنیه در بیمارانی که شفافیت قرنیه‌شان را از دست داده‌اند، ضروری است

همچنین بیمارانی که سطح قرنیه‌شان نامنظم است، راهی جز پیوند قرنیه برای به‌دست آوردن دیدی که به طور نسبی خوب باشد، ندارند. اما بیمارانی که شفافیت قرنیه‌شان را از دست نداده‌اند، می‌توانند از نوعی لنزهای تماسی جدید تا مدتی بهره بگیرند و با تنظیم سطح انکساری قرنیه‌شان از طریق این نوع لنزها، عمل پیوند را به تعویق اندازند.

بهره‌گیری از لنزهای تماسی برای برخی از بیماران نیازمند پیوند قرنیه فعلا در حد تئوری و بسیار پرهزینه است و همچنان بهترین و موثرترین روش درمانی، استفاده از عمل پیوند قرنیه است.»

«پیوند قرنیه یک عمل جراحی است که طی آن قسمت آسیب‌دیده قرنیه بیمار برداشته و با یک قرنیه جدید سالم جایگزین می‌شود.

پیوند قرنیه

برخی بیماری‌های ارثی و ژنتیکی که به مرور باعث ایجاد کدورت در قرنیه یا ناهمواری سطح قرنیه می‌شوند، از شایع‌ترین اختلالات نیازمند پیوند قرنیه هستند. به‌عنوان مثال بیماری قوز قرنیه در مراحل پیشرفته نیاز به پیوند دارد.

برخی ضایعات اکتسابی مانند سوختگی‌های شیمیایی، صدمات فیزیکی و سوراخ‌کننده قرنیه، عفونت‌های میکروبی، ویروسی و قارچی نیز از متداول‌ترین دلایل ایجاد ضایعات منجر به پیوند قرنیه هستند.

ایجاد آستیگماتیسم شدید، عیوب انکساری غیرقابل اصلاح با عینک، واکنش‌های التهابی و ایمنی قرنیه پیوندی از مهم‌ترین عوارض پیوند قرنیه است.

البته انتخاب قرنیه اهدایی مناسب، رعایت استانداردهای الزامی بانک چشم، انتقال مناسب قرنیه پیوندی، شرایط استاندارد اتاق عمل، ابزار و امکانات مناسب جراحی و چیره‌دستی جراح، تضمین‌‌کننده یک جراحی موفق است.

خوشبختانه در ایران پیوندهای قرنیه مبتنی بر استانداردهای بسیار بالای جهانی انجام می‌شود و از این لحاظ جزو کشورهای پیشرو در عرصه پیوند قرنیه هستیم.»

کدورت قرنیه چشم سبب تاری دید می شود. قرنیه قسمت شفاف چشم است. وقتی ما چیزی را می بینیم امواج نوری از قسمت قرنیه چشم می شکنند و سبب می شوند که تصویر روی شبکیه بیفتد.

عوامل مختلفی در ایجاد کدری قرنیه چشم اثر می گذارند. کدورت قرنیه می تواند جنبه ارثی داشته باشد.

افراد در سنین بالا می توانند دچار کدری قرنیه چشم شوند. 

برخی عفونت های چشمی مانند بیماری تراخم و تبخال چشمی می توانند باعث کدری قرنیه چشم شوند.

تصادف ها و ضربه خوردن به چشم هم می تواند در ایجاد کدورت قرنیه چشم اثر بگذارد.

کدورت قرنیه چشم می تواند خفیف و یا شدید باشد و علامت شایع آن تاری دید است و در صورت شدت یافتن آن، تغییر رنگ قرنیه چشم قابل مشاهده است و رنگ قرنیه بین سفید و خاکستری می شود.

ممکن است کدورت قرنیه به درمان های طبی پاسخ ندهد و با صلاحدید متخصص، عمل جراحی برای درمان صورت خواهد گرفت که شایع ترین آنها پیوند قرنیه است.»

  • ۹۸/۰۳/۱۸
  • احسان کاظمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی